måndag 16 september 2013

Språkval


Till: Föräldrar/vårdnadshavare år 6

Språkval i år 6

Vi har nu fått in alla val av språk i år 6 och kan konstatera att det är få elever som valt franska. Om vi inte får fler som väljer franska, ca 7-8  elever, kommer Lindbergs skola inte att kunna erbjuda franska som språkval. Vi vill med detta brev erbjuda er att under v.37 dvs fram till och med tisdagen den 24 sept att göra omval. Jag vet att ni diskuterat språkvalet hemma och era barn har valt ett språk som de är intresserade av. Jag vet även att några har gjort andrahandsval och några har varit fundersamma och osäkra på sitt språkval. Vi vill ge er ytterligare en möjlighet att diskutera valet.

Sedan något år tillbaka räknas Språkvalet in i slutbetyget. Dvs elevenas meritvärde räknas på alla 17 betygen – tidigare räknades det på 16 betyg. En förutsättning för att kunna få extra meritpoäng genom språk,  dvs inför vidare studier efter  gymnasieskolan, är att eleven läst språk under grundskolan och fortsätter med det språket på gymnasieskolan.

Språkgrupperna i spanska och tyska kommer bli relativt stora och vi har en önskan om att kunna få fler elever som väljer franska som språkval. Fundera och diskutera hemma.

Med vänlig hälsning

Stigert Pettersson
Rektor Lindbergs skola