måndag 30 september 2013

30-9-2013

Hej

Veckorna går i ett rasande tempo och eleverna arbetar på flitigt. Som ni säkert har hört är Jennie sjukskriven under några veckor och eleverna kommer mestadels att ha en vikarie som heter Kenneth som de träffade förra veckan. I SO: n och svenskan fortgår arbetet med Europa och eleverna börjar nu att bli färdiga med sina faktatexter, så nu väntar grupparbetet. Jag återkommer med information om det utlovade provet. 

I NO: n har vi jobbat med teknik eleverna har stiftat bekantskap med de enkla maskinerna och hur vi använder dem i vår vardag. De har även jobbat med teknikutvecklingsarbetets olika faser och har utifrån detta designat egna papperspåsar. Vi har nu kommit in på hållbar utveckling och sopsortering. Eleverna har påbörjat ett grupparbete där de samlar fakta om varför vi bör sortera våra sopor och vad som händer när metall, plast, papper, och glas återvinns. De skall avsluta arbetet med att göra en affisch med fakta som de lärt sig under arbetets gång.

Engelskaläxan tills förra veckan förhörs på torsdag och på fredag får eleverna ny läxa tills nästa vecka.

På torsdag kommer Ingemo och informerar om den kommande hälsoundersökningen och sprutan. 

Jag har ju eleverna bara i No men är på skolan på heltid. Jag finns i angränsande klassrum så är det något de vill fråga eller ha hjälp med är det bara att söka upp mig. Är det något ni föräldrar undrar är det bara att höra av sig antingen på telefon till skolan eller vi mail, lisa.vargstam@varberg.se.

Med vänliga hälsningar Lisa