torsdag 17 januari 2013

Läsläxa

Hej

Vi ska börja med en ny läsläxa.

Kunskapskraven för år 6 - nivå E
" Du kan ge enkla omdömen på innehållet i texter. Du förbättrar dina texter mha omdömen på ett ganska bra sätt".

Detta ska vi träna på i den här läxan. Vi ska inom snar framtid publicera elevernas berättelser ÖN på vårt e-bibliotek. Länken kommer finnas här på vår blogg. Uppgiften är att välja ut berättelser, läsa dem och ge konstruktiv kritik på dem efter principen "two stars and a wish"(se läxan i läxboken). Texterna kan läsas på dator och på ipad.

För att nå E behöver man kunna ge enkla omdömen - alltså skriva någonting som varit bra och någonting som behöver förbättras.

För att nå A behöver man kunna ge välutvecklade omdömen - alltså skriva flera saker som varit bra och tydligt skriva varför man tycker att det är bra, skriva flera saker som behöver förbättras och tydligt skriva varför man tycker att det behöver förbättras.

I 6:an kommer eleverna att få ge omdömen på varandras arbeten och utifrån de omdömena förbättra sina texter. Nu tränar vi på att ge omdömen.

Läxan står som vanligt i deras läxbok och det är däri man gör skrivdelen också. På måndag kommer alla att få första läxan. Vi kommer att göra denna läxa några veckor så man hinner med att läsa så många berättelser som möjligt.

Undrar ni över något så maila gärna och fråga.
Mvh Jennie