fredag 7 februari 2014

Veckoinformation

Hej

Den här veckan har de fått svettas ordentligt, därför ligger jag lågt med läxor tills efter sportlovet. Vi kämpar som hejsan med Sveriges historia och det är inte helt lätt att hålla isär allt. Fantastiskt att höra diskussionerna som blir.
"Men han blev väl förgiftad? Men vem var det då som blev ihjälskjuten med en knapp? Men vad hette potatismannen då? Men varför slutade man inte bara kriga när Sverige var så stort?"
Tja, som ni hör så blir det myyyycket tid som går åt till intressanta diskussioner.

Idag har vi dessutom avslutat med kompissamtal där fokus var att diskutera budskap i reklam, att ta ställning, diskriminering - bland annat med Googles regnbågshemsida.

Nu känner även jag att det är dags att ta en välförtjänt helg. :)
/Jennie



Vecka 7

måndag: Vi fortsätter med Stormakstiden och GIIA.

tisdag: Netscan hela dagen. Säkerhet på internet. Det kommer bli tjej och killgrupper som går runt till olika stationer där man bl a får ta del av en föreläsning med Mats Andersson om vad man bör tänka på när man är ute på sociala medier på nätet.
Vi i personalen får den föreläsningen på em och ni föräldrar får den föreläsningen på kvällen (se hemsidan. Den är värd att gå och lyssna på!!!!  INGEN IDROTT

onsdag: idrott

torsdag: Jennie rättar nationella prov. Klassen har vikarie.

fredag: Den muntliga delen av nationella proven i svenska görs, samtala.(Vet att några är lediga den här dagen. Ni får göra vi ett annat tillfälle.) Efter lunch avslutar vi med mysfredag, ser på film och fikar. Det är ni värda efter allt slit med proven. Ta med eget fika. OBS inte godis!

OBS! ni kommer väl ihåg att det är sportlov vecka 8 :)