söndag 7 oktober 2012

Kensukes rike

Det är dags för läsläxa.
Vi kommer att ha en gemensam bok som vi läser ett kapitel varje vecka i.
Till varje kapitel får de några frågor som de får fundera över medan de läser och svara på om de kan. vi kommer att diskutera dessa frågor på måndagar, så var det någon fråga som var svår att svara på så går vi igenom den då. Det som är bra är att alla i lugn och ro har fått fundera över frågorna hemma. Det viktiga när man läser en gemensam bok är de värdefulla diskussioner och tips de kan dela med sig av till varandra om hur man tänker för att få bra läsförståelse. Det är alltid värdefullt med gemensam läsupplevelse. Eftersom alla läser olika sorters böcker är det svårt att hitta en bok som passar och intresserar alla.

Är det någon som tycker att det är alldeles för svårt är det helt ok att ni gör läxan till en gemensam läsning även hemma och turas om att läsa. Det är helt ok att läsa några sidor högt för ditt barn om läxan känns för lång.

Läxan är från måndag-fredag. Som alltid så hoppas jag att ni hör av er om det är något som inte känns bra med läxan eller om det är något ni funderar över.

Mvh Jennie