lördag 1 september 2012

Vecka 35

Hej

Den här veckan har det varit fantastiskt trevligt att jobba.
På tisdagens utflykt till Tofta vindskydd undvek vi regnet ända tills det var 1 km kvar tillbaks till skolan. Innan dess var det finfint väder. Vi grillade korv, lekte gömme och bara umgicks.

I torsdags var det dags för första gången att ha hemkunskap. Halva gruppen kommer gå i taget och den här veckan tjuvstartade vi. Egentligen kommer vi ha hemkunskap på fredag em, men som tur var kunde vi ändra lite i schemat, eftersom vi var borta hela fredagen. Resten av gruppen fick leta diamanter i djungeln...

I fredags tränade vi friidrott som hejsan. Höjd, kula, längd och 60 m. Sen avslutade vi med stafett och 1000 m. Jag tror nog att alla sov gott den natten :)

Nästa vecka:
Nu börjar skolan på allvar. Vi kommer börja med nytt tema: Gustav Vasa. Dessutom kör vi igång med läxor. Läxorna ges på måndag och lämnas in på fredagar. Anledningen är att jag ska hinna med och rätta dem innan ny läxa kommer och att eleverna verkligen ska kunna känna att de har helg. Är det någon som hellre vill ha läxan över helgen så säg bara till så kan vi säkert ordna det. Nu i början blir det en engelskläxa och en skrivuppgift i svenskan. De ska få berätta lite om sig själva. Så småningom om kommer det dessutom bli en läsläxa i svenska. I deras läxböcker står det exakt vad eleverna ska göra så det är nog inte så svårt för er att hjälpa till om de skulle behöva. Är det något ni ändå undrar så maila gärna och fråga.

Måndag: Engelskläxa och svenskläxa. Sätt papper/plast runt engelskaboken.

Tisdag: idrott

Torsdag: idrott

Fredag: Jennie är inne i stan och jobbar 3 fredagar/termin. Detta är den ena fredagen. Vikarie kommer på fm.
Eng. och sv. läxan klar.
Hemkunskap för andra halvan av klassen.
Vi kommer att gå till biblioteket på fredagar.